Lagu Persib – Jung Maju Maung Bandung

Wujud rasa cinta dan bangga terhadap PERSIB “Maung” Bandung dapat direalisasi dengan berbagai bentuk. Para bobotoh sejati dapat mewujudkannya dengan selalu hadir di lapangan ketika PERSIB bertanding. Bisa pula bergabung dalam komunitas bobotoh yang ada.

Namun, bagi para seniman ada pula bentuk apresiasi khas yang mereka lakukan dengan karya ciptanya. Selah satu model yang mereka ciptakan adalah melalui karya musik. Sudah banyak pemusik lokal Bandung yang menciptakan lagu untuk Persib. Setidaknya sampai saat ini sudah ada dua album kompilasi yang dihasilkan. Sebut saja Doel Sumbang dengan lagu bertajuk “Persib!”, Mocca (Mars Persib), Seurius (Sihung Maung Bandung), Tataloe Percussion (Pangeran Bulao), Cherry Bombshell (Biru di Hatiku), Sendal Jepit (Jangan Rusak Kotaku), Rock N’Roll Mafia (Terinjeksi Biru), Turtles Jr. (Dari Bandung Untuk Persib), Purpose (Persibku yang Biru), Boys Are Toys (Bersorak), Kremlin (Arti Persib), The Milo (Langit Seharusnya Biru), The Jokes (Kau Tak Pernah Sendiri) dan Forgotten (Setan Hooligan), dan sebagainya.

Sebenarnya, jauh sebelum dua album kompilasi tersebut, sudah ada juga lagu yang diciptakan untuk memberi dukungan dan wujud kebanggan terhadap “Maung Bandung” tersebut. Coba kita ingat lagu yang dilantunkan oleh Kang Ibing sejak zaman Perserikatan dulu. Lagu tersebut kembali booming ketika Liga Indonesia I (tahun 1991). Tepat ketika Persib menjadi juara Liga Indonesia tersebut.
Lagu Kang Ibing tersebut tampaknya dapat dikatakan sebagai ‘pioner’ yang memberi aspirasi bagi banyak seniman lain untuk mencipta hal yang sama. Karenanya, tidak salah pula banyak bobotoh yang selalu terngiang dan ingin mendengar kembali lagu yang mengingatkan akan kejayaan PERSIB di guliran pertama Liga Indonesia tersebut.

Penulis pun mengetahui dari berbagai milis bahwa lagu tersebut sudah jarang. Bagi bobotoh yang memerlukan lagu tersebut dapat di-download di sini. Semoga bisa dinikmati oleh semua bobotoh PERSIB.

Sebagai tambahan, penulis pun lampirkan lirik lagu tersebut. Selamat Mengingat “MAUNG BANDUNG”.

Jung Maju Maung Bandung
Kang Ibing

Intro
Sodara2, penyerang Persib berada di daerah lawan,
Tendangan… Masuuuk sodara2…
Bertambah lagi kemenangan untuk Persib Bandung.

I
Hey Persib Bandung… padungdung geura tarung.
Hey jangan kalah, geura tandang diiring pidu’a abah.
Hey ulah rek keueung, sing reugreug teuneung ludeung.
Nu penting mah Persib tea, kudu meunang ku cara satria.

[Mihape barudak...
Persib kudu ulah nepi ka eleh.
Sing meunang.
Hidup Persib !!!]

Eleh meunang olahraga mah biasa.
Nu penting mah urang teh berjuang heula.
Jung padungdung Persib Bandung geura tarung.
Eleh menuang urang Bandung moal pundung.

Reff.
Jung maju Maung Bandung.
Patandang geura sing meunang.
Ulah ringrang tong hariwang.
Kade poho cantik sportif di lapangan.
Jung maju Persib Bandung.
Patandang mawa harepan…
Ulah ringrang tong hariwang.
Kade poho cantik sportif di lapangan.

Persib, Maung bandung
Persib, Jalu bandung.
Persib, Urang Bandung.
Persib nanjung mawa ngaran urang Bandung.

Back to reff.

Back to I

Jung maju Persib Bandung…………… (Choir)

54 responses to “Lagu Persib – Jung Maju Maung Bandung

  1. tos lami milari lagu ieu, nuhun pisan artikel + link-na :D

  2. sami-sami. mugia lagu-na tiasa ngobatan rasa rinduna nya :-)

  3. hatur nuhun lirik na, upami palay mp3 na tiasa di download di http://www.bobotohpersib.net/mp3-persib/index.php

  4. Sami2 Kang aep, hatur nuhun oge.

  5. punten akang, upami ngadownload lagu persib ieu kumaha carana?
    hatur nuhun sateuacanna, salam kenal ti bobotoh tasik.

  6. Ass.Hebatlah persib on the net,sekedar tambahan tambah live or rekaman persib di web
    di web

  7. punten akang, upami ngadownload lagu persib ieu kumaha carana?
    hatur nuhun sateuacanna, salam kenal ti bobotoh tasik.

    Hapunten kang nembe diwaler. Upami hoyong ngadownload mah mangga tinggal di http://dienim.multiply.com/ langkung gampang ngadownload tidinya mah. Upami henteu, mangga ku abdi dikirim via email wae. sim kuring nyngkeun email akang nya…

  8. kang ai bade nga donload lagu persib teh kumaha carana?
    hapunten bilih aya kalepatan nulis atawa naon punten nya kang soalna ieu abi ti viking jakarta

  9. Kang Hatur Nuhun Lagu kang ibing na…..

  10. ieu lagu teh nga-LEGENDA pisan, tos lami abi miarianna …nuhun pisan kang lirik sareng dwonloadna

  11. Comment by Dasya Arief Tea.. on Tuesday, October 14, 2008 11:49:45

    Kang Hatur Nuhun Lagu kang ibing na…..

    Comment by adit on Friday, October 24, 2008 11:49:45

    ieu lagu teh nga-LEGENDA pisan, tos lami abi miarianna …nuhun pisan kang lirik sareng dwonloadna

    Sami-sami Kang, mugia lagu LEGENDA teh tiasa ngalandongan rasa kasono sadayana.

  12. go…….persib……..go…….!!!!!!!!!!

    kang nyuhun keun lagu kang ibing anu hariring persib. peace v

  13. kang nyuhun keun lagu kang ibing anu hariring persib.

  14. sib, bikin yel2 bru donk……………………………………………………………………………………

  15. kudu na mah persib teh pamaen lokal hungkul tong aya paen asingan pan ker bahela ge juara.poko na mah prung lah gera tarung

  16. kang atuh ge sesah pisan ngadownloadna.. carana kmh.. punten pami kersa kirim ka alamat email abdi maoellista@yahoo.com
    best regard

  17. aink pendukung persib…………………………………………………………

  18. kumaha siaweh anjing!!!!

  19. abdi mah nga dukung persib go persi go persib maung bandung aink pendukung persib…………………………………………………………………….

  20. wei……para pens maung bandung…ayo kita dukung persib kita lebih jauh lagi,…walaupun akhir ini pesib eleh wae..persib ente kunaon..ayo semangat…jadilah yang terbaik oke…..

  21. Viking ta3,bab1,sini klo berani ke jakarta

  22. haahhaaaahhaa…
    the jack,the jack.!!..ribut aja dikandang,pikir aja sndiri dloe “bisa aja ngomong persib jago kandang”!!!mmmmm,,terBukti juga bahwa persija tuhh g jago kandang doang,,tapi sering kalah dimanaa”geus lah..geus eleh 2-1 kan??teu kapok” memaki’ vikingkx!!!kadieu weh atuh,,sok geura ngalawan bobotoh!!moal nanaon sihh,,paLing ge langsung ka neraka!!soLat heula seBLum ke Bandung,,Bawa amaL ibadah sebanyak mungkin!!ok!!

  23. geus ka buktian ayeunamah persija jeung the jackna ngan tai anjing hungkul,gelut jeunga aing,urang gelut di daerah lebak bulus ku aing.arek moal?????????????????????????????????boga kawani teu?????????????????????atawa parehul kabeh???????????????????mun teu wani mah pake we anderok nu nini aing…………………..ANJINGGGGGGGGGGGGGGGGGGG…………………..

  24. anjing sia… menang krna wasit. aing asli urang bandung, demi gusti allah anti persib ANJINGGGGGG…………
    Jakmania pasteur ‘n cimahi orenz sejati.
    Oren di hati biru haruz matiiiii. viking EMANG anjing.

  25. orng bego yank diem di jwbat ngedukung
    ornge bangt…
    bego lo anjing….

  26. kang nyungkeun lagu kang ibingna…hatur nuhun sateuacana..diantos kang heheheh sono ngadangukeuna..nyobian ka multy error.

  27. teras di sebarkeun lagu lagu persib supados sadaya jalmi hususon bobotoh nu di luar kota sapertos abdi tiasa ngahaleuang sanaos la2jo dina tv oge…….

  28. Kang abdi hoyong pisan lg mp3 na persib.. Punteng pisan kang kintunkeun ka email abdi.. Viking majalengka!

  29. Uuh krEn pSan eUnkz lGuna slUt lAh aBdi mAh kA anJeun………….

  30. pokoknya di jawa barat kabeh bariru

  31. Nyuhungkeun tulung dikirim ka email : hikmat.kurniawan.hadi@gmail.com,rada sesah nga download na Kang,haturnuhun sateuacana,bravo PERSIB

  32. jak itu anjing aya ka adu ribut jng aink.
    ktnggu kdtngan mu anjing

  33. persija jakarta kebanjiran
    gara-gara buang sampah sembarangan
    sby budiono seserian
    uuuuuuuuuuuuuuu

  34. kamu harus peringkat 1

  35. ayo..ayo…persib…jangan sampai kalah dengan lawan mu ……………………………………….. aku mendukung mu. semoga jadi juara di Piala Indonesia dan ISL.

  36. hidup PERSIB !!!
    :)

  37. ieu lagu kenangan keur saya masih kelas 5 sd,nuhun ka sadaya dulur salembur,hayu urang dukung PERSIB BANDUNG

  38. abang mau tanya ni , kalau lagu nya lirik ny kyk gini nama lagunya apa ya , tolong kirim y ke email saya firesale99@hotmail.com

    kyk gni ni bang lagunya :

    persija jakarta kebanjiran , gara-gara buang sampah sembarangan ! tau gak ?

  39. PERSIB AKU NGE FANS BGT AMA KM, PERSIB IS THE BESTT…………………..!!!

  40. persija 1928

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s